Stránky přesunuty na nový server

Své stránky jsem před mnoha lety založil hlavně díky CQRLOGu. Bylo to ještě pro Windows verzi a psal se rok 2001. První verze byla na qsl.net, později na swebu a Sparku. Už je to dávno.

Někdy v roce 2004 jsem se rozhodl zakoupit vlastní doménu ok2cqr.com. V časopise LinuxExpress vyšlo porovnání webhostingů a jeden z nejlépe hodnocených byl hosting Gringo.cz. Musím napsat, že právem. S panem Matějkou byla vždy komunikace rychlá a bez problémů. Podpora byla dostupná emailem, telefonem a přes ICQ. Telefonní podporu jsem nikdy nevyužil, nebylo třeba. Když jsem něco potřeboval, zeptal jsem se přes ICQ, případně poslal email. Mé stránky byly původně pouze statické. Později jsem se snažil je vylepšit pomocí php. Nakonec jsem se ale rozhodl pro instalaci redakčního systému. Už mě nebavilo se stále hrabat v kódu když jsem potřeboval přidat článek nebo cokoliv jiného. Drupal chodí skvěle, zatím nemám důvod měnit.

Minulý rok v červnu jsem zahlédl na Internetu reklamu na novou firmu zabívající se webhostingem, VPS a hostováním dedikovaných serverů – WEDOS. Mrkl jsem se na jejich stránky, podíval se co nabízí. Ceny byly sice nižší než u Gringa, ale byl jsem tam spokojen a nechtěl měnit. Změna nastala když chtěl brácha stránky pro svůj malý motorkářský klub. Vzpomněl jsem si na WEDOS a řekl si, že to u nich zkusím. Na zkoušku jsem u nich koupil doménu pro bráchu. Data jsem hostoval na virtuálním serveru, který mi zřídil kamarád v práci. Vše bylo bez problémů a já vzápětí koupil i doménu pro KVPA. Manželka pak dostala nápad na další web. Koupit doménu nebylo problém, ale už jsem nechtěl její stránky dávat na virtuální server v práci. Přece jen jsem nevěděl jak to bude do budoucna s jejich návštěvností a pod. Domluvili jsme se a k doméně ještě koupili virtuální server. Ten se mi povedlo rozhodit docela rychle. Manželčiny stránky tam běží velice pěkně. Sice se jedná o nejlevnější variantu VPS, ale chodí to skvěle. Asi za dva měsíce přibyl další web. Řekl jsem si tedy, že když už na tom virtuálním serveru hostuji dva webu pro manželku a web pro CUC, tak tam přesunu i ten svůj. Asi před 14 dny byl přesun dokončen a web funguje jak má.

Jaké výhody pro nás měl přechod na VPS u WEDOSu?

  • mohu si spustit jakoukoliv službu (teď mi tam běží jabber server a telnet cluster pro CWOPS)
  • mohu hostovat kolik webů chci a pro koho chci
  • mohu si sám nastavovat DNS záznamy
  • mám kdykoliv přehled kdy mi která doména expiruje
  • mohu platit mnoha způsoby včetně PayPalu a platební karty
  • podpora IPV6
  • technická podpora

Momentálně nabízí 8 způsobů platby! Platím kartou, takže pokud si něco objednám, za pár minut je to dostupné. Technická podpora je naprosto skvělá! Online chat funguje výborně. Když operátor na chatu něco nemůže přímo zařídit, odkáže na email. Stalo se mi to když jsem žádal o přidělení IPV6 adresy. Email s žádostí jsem odeslal a čekal odpověď tak druhý den. Jaké bylo mé překvapení, když jsem odpověď dostal za 20 minut s informací, že mi přidělili IPV6 s rozsahem /64. Během chvilky jsem vše nastavil a všechny weby na mé VPS jsou přístupné i přes IPV6.

Mohu tedy firmu WEDOS jedině doporučit. Doufám, že do budoucna bude také vše tak fajn jako je teď.